Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Cumartesi, Ocak 02, 2010

Tam Buğday Unundan Patatesli Krep

Malzemeler


Krebi için;

1,5 su bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz








Patatesli harcı için;

3 küçük patates
1 çorba kaşığı salça
1 küçük soğan
tuz ve istenilen diğer baharatlar
sıvıyağ


Yapılışı

Krepleri hazırlamaya başlamadan önce patatesleri haşlanmaya koyalım... Haşlanan patatesleri ezip, mink doğradığımız soğan, salça, tuz vebaharatlarla beraber az miktada sıvı yağda çevirerek pişirelim (dibinin tutmaması için içine bir miktar kaynar su ilave etmenizi öneririm)... Krep için yazılan malzemeleri karıştıralım ve yoğun dokulu sıvı bir karışım hazırlayalım... Teflon bir tavaya sadece ilk sefer için sıvıyağ koyalım... Ve kızan tavaya her seferinde 1- 1,5 kepçe bu karışımdan koyup tavayı elimizde döndürerek karışımın tavanın tüm zeminine yayılmasını sağlayalım.... Görüntüsü resimdeki gibi olunca -üzerinde gözler olunca :)- dikkatlice spatula ile ters çevirelim -havaya atmanız önerilmez :))- ve diğer kısmını da pişirip tavadan alalım, işlemleri her krep için tekrar edelim... Ocaktn aldığımız krebin içine patatesli harçtan bir miktar alıp yayalım, rulo yapalım, sıcak servis edelim...Afiyetle yiyelim... :)

5 Comments:

Anonymous kristalkelebek(aslı) said...

Canım, krep nefis görünüyor, ellerine sağlık:).
Ben de hep tam buğday unuyla yaparım krebi, daha lezzetli geliyor bana..
Sevdiklerinle beraber geçecek, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl dilerim:).
Sevgiler...
aslı

1/03/2010 11:14:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Sevgili Aslı çok teşekkür ederim, senin de ellerine sağlık, tam buğday unu daha sağlıklı gerçekten de... içten sevgilerimi gönderiyorum, iyi seneler...

1/04/2010 09:02:00 ÖS  
Blogger Unknown said...

ellerinize saglik nefis görünüyor

seviler

tatlilar gülcandan

1/25/2010 10:12:00 ÖS  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:35:00 ÖÖ  
Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:59:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home