3 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kabartma tozu
Üstü için
1 su bardağı beyaz peynir rendesi
Zeytin ve dilimlenmiş kornişon turşu
1 kutu patatesli-havuçlu-bezelyeli garnitür (ya da vaktimiz varsa patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlayalım, bezelyeyi de haşlayalım evde hazırlayalım)
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yapılışı
Hamurumuzu hazırlayarak (biraz cıvık bir kıvamı vardır) hafifçe yağlanmış teflon pilav tenceremize kaşığın tersini ara sıra yağa batırarak (böyle daha kolay olacaktır) hamuru yayalım… Üzerine salçalı sosu yayalım, onun üstüne beyaz peyniri serpiştirip, suyunu kutudan aldıktan sonra süzgeçte iyice süzdürdüğümüz garnitürü dökelim, turşularımızı ve zeytinlerimizi yerleştirelim, en üste de kaşar peyniri rendesini gezdirip, tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağın en kısık gözünde ortalama 20 dakika pişirelim (ara sıra hafifçe kaldırıp altını kontrol etmekte fayda var), pişince sıcak servis yapalım ve afiyetle yiyelim…:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder