Ekmek Üstü Çeşnileri

Ben daha sofrayı hazırlamadan koyarım çayı iyice demlensin diye...Ekmek de yaparım şöyle sıcacık, çıtır çıtır... Sonra mutfaktan yavaş yavaş taşırım malzemeleri yemek masasına Allah ne verdiyse...Geçen hafta sonu bizimkilere ekmeklerinin üzerine sürmeleri için 2 çeşit çeşni hazırladım. Yapımı 1 saniye sürüyor, tadları ise çok lezzetli...Bu çeşnileri zaman zaman kanepe yapımında da kullanıyorum...Masaya taşımadan mutfakta sizin için resmini çekmiştim...:)Hadi bu hafta sonu kahvaltısı için siz de deneyin, yerken de beni hatırlayın...:) Hepinize iyi bir haftasonu dilerim...:)
LOR PEYNİRLİ ÇEŞNİ
Malzemeler:
1 su bardağı lor peyniri
1 çarliston biber
Maydonoz
Nane
1-2 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
Tuz (peyniriniz tuzlu ise gerek yok)
Karabiber
Yapılışı:
Malzemelerin tamamı mutfak robotuna konularak bütünleşene dek kıyılır ve bir tabağa alınarak servis yapılır. Çayın yanında taze ekmeğe sürülerek afiyetle yenir...:)
CEVİZLİ ÇEŞNİ
Malzemeler:
2-3 dilim bayat ekmek
2 kaşık salça (domates, biber salçası ya da ikisi de karışık olabilir)
1 çay bardağı ceviz
2-3 kaşık zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
baharatlar (kekik, kimyon, nane, karabiber, kırmızıbiber)
1/4 çay bardağı limon suyu
Yapılışı:
Bayat ekmekler mutfak robotuna atılarak toz haline getirilir. Sonra diğer malzemelerin tamamı konularak robotta bütünleşene dek iyice kıyılır, bir tabağa alınarak servis yapılır, ekmek üstüne sürülerek afiyetle yenir :)
2 Comments:
Safran, o kadar tatlı anlatmışsın ki hemen eve gidip kahvaltı hazırlamak istedi canım! Ben bugün çalışıyorum ama neyse ki yarın Pazar:) Yaşasın!
Sibelcim aslını istersen bu tip kahvaltıların tadı asıl Pazar günü çıkar...Hani derler ya Pazar kahvaltısı diye...:)) Bende yarın sabah için Pizza yapıcam...Tarifini de hep takip ettiğim, çok sevdiğim bir blogdan aldım "Sibel'in Kahvesi" diye...:) Sevgiyle kal...:)
Safran
Yorum Gönder
<< Home