Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Salı, Şubat 14, 2006

Yoğurtlu-Peynirli Çörek

Çok lezzetli ve pastanedekileri aratmayan bir çörek...Yarın cumartesi ve kahvaltı için yaparsanız eminim bu çörekler tüm ailenizin beğenisini kazanacaktır...Şimdiden ellerinize sağlık...Afiyet olsun...

Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
50 gr margarin
1/2 paket kabartma tozu
tuz
beyaz peynir ve kaşar peyniri rendesi


Yapılışı:

Unu bir kaba koyun ve ortasını havuz biçiminde açın, oda sıcaklığındaki margarini, yoğurdu koyun ve 1 yumurtayı bütün 2.sinin sadece beyazını ilave edin ve sarısını ayırın (daha sonra üzerine kullanacağız). Unun etrafına tuzu ve kabartma tozunu ilave ederek yoğurun. Elde edeceğiniz hamur oldukça yumuşak olacak ki bu tarif için normal.Dolayısıyla un ekleyerek katılaştırmaya çalışmayın..

Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini yaş bir bezle örterek 5-10 dakika dinlendirip, bu sürenin sonunda dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde topaklar koparıp yağlı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alın ve burada tam orta noktasına beyaz peynir ve kaşar rendesinden bir tutam alıp bastırarak inceltin ve kenarları da sivrilterek kayık şekli verin (bu işlemi yaparken elinizi hafifçe unlamak işinizi kolaylaştıracaktır).

Ortasında peynirli karışım bulunan kayık şeklindeki hamurlarınızın kenarlarına az önce ayırdığınız yumurtanın sarısını sürerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstü pembeleşene kadar pişirin...Sevgiler...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home