Tuzlu Balık Bisküvi

Malzemeler:
100 gr margarin
3 su bardağı un
100 gr kaşar rendesi
3 çay kaşığı kabartma tozu
1,5-2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta+1 yumurtanın beyazı
tuz
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
susam
zeytin
Yapılışı:
Margarini oda sıcaklığında bekletelim. Üç su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım. Kaşar peynirini, margarini, yoğurdu, tuzu, yumurtaları ekleyip sertçe bir hamur hazırlayalım. Bu karışımı 20-30 dakika dinlendirelim. Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıp, balık şeklindeki (veya istediğiniz başka bir şekilde olabilir tabi ki) kalıplarla parçalar kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim ve balıkların gövdesinin yarısına kuyruktan itibaren susam serpelim ve balığın gözünü bir zeytin parçası ile yapıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altın rengini alıncaya dek pişirelim ve sevdiklerimizle paylaşalım...:)
4 Comments:
Safran Hanım Merhabalar,
Yine çok pratik ve şirin bisküviler hazırlamışsınız ellerinize sağlık....
Bende hemen tarif defterime ekliyorum insallah ilerde sizin gibi çocuğumla hazırlamak kısmet olur keyifle...
Hasibe,
Merhaba Hasibecim :) Nasılsın? Çok teşekkür ederim güzel sözlerine...
Senin bu güzel dileğine bütün kalbimle iştirak ediyorum.Zaman su gibi akıyor Hasibecim, insan ne zaman evlendim de ne zaman şu bebeği kucağıma aldım diye şaşıp kalıyor düşününce inan...:) Sevgiler...
Safran
ellerinize saglik, cocuklar icin cpk cekici gorunen bir kurabiye ortaya cikmis. Balık sekilli kurabiye kalıbım da var. Deneyecegim. Verdiginiz malzeme ölçülerine göre ortalama kaç adet kurabiye çıkıyor?
Merhaba Dilek, hoşgeldin, yapalı epey oldu ama yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 15-20 kurabiye çıkıyor bu ölçülerle, minik oğlum ben fırından çıkardıkça durmadan aşırıp yediğinden :)kesin olarak saymaya fırsat bulamadım :)) Sevgiler...
Yorum Gönder
<< Home