Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Çarşamba, Mayıs 10, 2006

Milföylü Çörekler

Malzemeler

İstenilen çörek sayısı kadar milföy karesi

Çeşitli iç malzemeleri (patatesli, kıymalı, peynirli vb. veya istenirse yarıya bölünmüş kokteyl sosisler ve kaşar peyniri ile de hazırlanabilir)

1 yumurta sarısı

Çörekotu ve/veya haşhaş


*Ayrıca istenirse dereotlu milföylü çörek hazırlamak için yarım demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı


Milföy hamurlarını yandaki resimde görüldüğü gibi zikzaklı kesici ile üçgen biçiminde keselim. Üçgenin geniş kenarına iç malzemesini koyup, üçgenin gittikçe incelen uç noktasına doğru rulo yapalım ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla yerleştirelim, üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ile süsleyelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü altın sarısı renk alıncaya dek pişirelim, afiyetle yiyelim :)

Öneri:

Milföyleri yukarıdaki gibi üçgen hazırlarken kenarından artan küçük üçgen parçaları bir yer de toplayıp içine kıyılmış dereotu katabilirsiniz ve tekrar yoğurduğunuz hamuru merdane ile inceltip üçgen biçimli kesebilir içine patatesli iç koyup aynı biçimde sarabilirsiniz, üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına gönderebilirsiniz…

Ya da istediğiniz çeşit iç malzemesi hazırlayıp, doğrudan milföyün ortasına koyup bohça gibi kare katlayarak ve kat yerlerini alta getirerek tepsiye koyabilir ve yumurta sarısı sürüp, çörekotu serperek fırına gönderebilirsiniz… Milföye alternatif şekiller vermeniz mümkün yani :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home