Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Cuma, Şubat 02, 2007

Kereviz Yapraklı-Lorlu Gözleme

Malzemeler

1 yufka

1 avuç kereviz sapı (kerevizin yeşil yaprakları) (ince ince kıyılmış)

1- ½ su bardağı lor peyniri


Peyniriniz tuzsuz ise tuz ve isteğe bağlı olarak (ki çok tavsiye ederim :) karabiber ve pul biber



Yapılışı


Yufkamızı açalım içerisine ince kıyılmış kereviz saplarını ve lor peynirini, tuzu ve baharatları serpiştirelim… Yufkamızın uçlarını içine kıvırıp resimdeki gibi sarıp, bohça biçiminde katlayalım ve gözleme şekli verelim… Hafifçe sıvıyağla yağladığımız teflon tavada önlü arkalı pişirelim…İstediğimiz sayıda gözleme elde edene dek işlemi tekrarlayalım…Demli bir çay eşliğinde :) sıcak sıcak tüketelim, afiyetle yiyelim :)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home