Sucuklu-Peynirli Tuzlu Kuru Pasta
Malzemeler
150 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1,5 çay bardağı kadar nohut kadar küçük doğranmış sucuk
2 yumurta ( akı içine, sarıları üstüne sürmek için ayrılacak)
3 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı un
tuz (peynirinizin tuzuna göre miktarını ayarlayabilirsiniz)
Üzerini süslemek için
Yumurta sarısı
Çörekotu ve/veya susam
Yapılışı
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Yumurta akları, margarin, sıvıyağ ve sirkeyi, peynir ve sucukları da katarak karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin. Elde edeceğiniz hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.Kurabiyeleri 2 kat yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin (Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli). Çıkardığımız kurabiyelerimizi ızgara teli üzerinde soğutup afiyetle yiyelim :)
3 Comments:
HEVESLI cok guzel bir tarif ayrica bu tarifi sucuk yerine sosisleri kucuk kucuk keserek koyup yapanlarda var birde peynirle beraber biraz lor karistirarak koyup yaptiginizda da cok hos oluyor
Guzel bir tarif. tebrik ederim.
harika bir tarifmis. tebrikler.
Yorum Gönder
<< Home