Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Cuma, Nisan 27, 2007

Sucuklu-Peynirli Tuzlu Kuru Pasta

Malzemeler

150 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
1,5 çay bardağı kadar nohut kadar küçük doğranmış sucuk
2 yumurta ( akı içine, sarıları üstüne sürmek için ayrılacak)
3 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı un
tuz (peynirinizin tuzuna göre miktarını ayarlayabilirsiniz)


Üzerini süslemek için
Yumurta sarısı
Çörekotu ve/veya susam

Yapılışı

Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Yumurta akları, margarin, sıvıyağ ve sirkeyi, peynir ve sucukları da katarak karıştırın. Unu azar azar ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin. Elde edeceğiniz hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın ve dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.Kurabiyeleri 2 kat yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırında üstü kızarana kadar pişirin (Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli). Çıkardığımız kurabiyelerimizi ızgara teli üzerinde soğutup afiyetle yiyelim :)

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

HEVESLI cok guzel bir tarif ayrica bu tarifi sucuk yerine sosisleri kucuk kucuk keserek koyup yapanlarda var birde peynirle beraber biraz lor karistirarak koyup yaptiginizda da cok hos oluyor

11/30/2009 11:56:00 ÖS  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:37:00 ÖÖ  
Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 05:01:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home