Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Perşembe, Temmuz 12, 2007

Sakallı :)

Malzemeler

Hamuru için

1 yumurta (sarısını üstü için ayıralım)
2 kaşık sıvıyağ
4 cup un
1,5 su bardağı süt (300 ml)
2-3 kaşık toz şeker (daha az şekerli bir hamur elde etmek isterseniz 2 kaşık koymanız yeterli)
1,5 kaşık tuz
1 paket instant maya


üstü için :
yumurtanın sarısı

İç malzemesi olarak:
peynir, maydonoz


Yapılışı

Unun içine instant mayayı ekleyerek karıştıralım ve sonra hamur için yazan diğermalzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Üstü örtülü olarak ılık bir yerde 40 dakika kadar hamuru dinlendirip mayalanmasını sağlayalım. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle minik ekmek şekli verelim, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize alalım (aralıklı yerleştirelim). Üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana dek pişirelim. Çıkan mini sandviç ekmeklerinin soğumasını bekleyerek enlemesine kesik atalım (bütünüyle kesilmeyecek) ve içine peynirli maydonozlu içimizden koyalım, servis tabağına alıp, afiyetle yiyelim :)

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

HEVESLI gercekten cok guzel tarif bir sure once bende yaptim yuvamaya 11 gram instant la super oluyor ben mayali butun tariflerde yuvamaya cesitlerini kullaniyorum cok memnunum bu lezzet ozellikle misafirler geldiginde birde gelenler cocuklu ise aninda bitiyor sekillerde cok dikkat cekici oluyor daha da farkli sekiller yapilabiliyor ayrica sadece sari susam degil birazda corek otu ilave edilince super oluyor

12/07/2009 11:15:00 ÖS  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:36:00 ÖÖ  
Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 05:00:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home