Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Çarşamba, Ocak 02, 2008

Milföy Kulübesi

Malzemeler

1 paket milföy hamuru

1/2 bardak krem peynir veya labne peyniri veya istediğiniz bir peynir türü

1/2 bardak ıspanak püresi (50 gr) (haşlanmadan robotta kıyılarak elde edilecek)

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Haşlanmış 3-4 patates

Tatlandırmak için tuz

İstenilen baharatlar

1 yumurta sarısı


Yapılışı

Ispanağı, peyniri, patatesi, baharatları tuzu ve sıvıyağı mutfakta robotuna alalım ve homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım/kıyalım… Elde ettiğimiz karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar alalım... Milföy hamurlarımızın ortasına hazırladığımız baharatlı patatesli hamurdan sürüp üstüne bıçakla çizikler attığımız ikinci milföy katını hafif çatı biçimi vererek koyalım...Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)

6 Comments:

Blogger NuR said...

Harika, tatlı sevmeyen olarak bu link cennet, mahlepli simit favorilerimdendir, bu börek de harika görünüyor, deneyeceğim. Eline sağlık, afiyet olsun. '008 güzellikler getirsin
Sevgiyle ka

1/15/2008 07:24:00 ÖS  
Blogger sarımutfak-hande said...

slm
gerçekten klube olmuş
ellerine sağlık cnm
sevgiler

4/25/2008 02:44:00 ÖS  
Blogger LaMa said...

ne hos bir goruntu,aklina saglik Safran!

5/03/2008 04:52:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

ellerine sağlık...yaratıcılık böyle birşey olsa gerek..sevgiler

1/29/2009 06:49:00 ÖS  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:35:00 ÖÖ  
Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:59:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home