Safran Mutfakta-Tuzlular, Börekler, Çörekler

Perşembe, Şubat 24, 2011

Tahinli-Haşhaşlı Gözleme

Malzemeler

Tahin
Haşhaş veya varsa haşhaş ezmesi
Yufka (kişi sayısı kadar)
sıvıyağ

Yapılışı

Yufkamıı önümüze açalım... İçini her tarafına gelecek şekilde tahinle bulayalım ve kaşığımızın tersiyle yayalım... İçine haşhaş serpelim veya varsa haşhaş ezmesi dökerek yayıp, zarf biçiminde kapatalım... Teflon tavaya az bir miktar sıvıyağ alıp, önlü arkalı pişirelim... Sıcak sıcak afiyetle yiyelim...

2 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

harika bir tarifmis. tebrikler.

8/19/2011 04:58:00 ÖÖ  
Blogger seyabb said...

bayılırım bu ikiliye.Elinize sağlık.

1/29/2012 08:33:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home