125 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yaklaşık 4 bardak un (ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye dek aldigi kadar un)
Üstü için
susam (istenirse çörekotu)
Yapılışı
Yukarıdaki malzemeleri karıştırarak ele yapışmayan bir hamur elde edelim (hamurunuz yoğururken elinize yapışıyorsa bir miktar daha un ilave edebilirsiniz). Hamuru 15-20 dakika dinlendirip daha sonra küçük parçalar alıp uzatarak halka seklini verelim. Çok az su katılmış sıvıyağa batırdıktan sonra susam dolu kabımızın içine koyarak iyice susamla bulanmasını sağlayalım ve tüm hamurumuz bitene dek aynı işlemi tekrarlayalım. 2 kat pişirme kağıdı serili fırın tepsimize aldığımız simitlerimizi önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üstleri hafifçe kızarana dek pişirelim, pişen simitlerimizi fırından alıp afiyetle yiyelim :)
aman ben daha iyisini yabarı batlayın hayın turkler bismili sevda
YanıtlaSilGuzel bir tarif. tebrik ederim.
YanıtlaSilharika bir tarifmis. tebrikler.
YanıtlaSil