Krebi için;
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı tam buğday unu
1 yumurta
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
Patatesli harcı için;
3 küçük patates
1 çorba kaşığı salça
1 küçük soğan
tuz ve istenilen diğer baharatlar
sıvıyağ
Yapılışı
Krepleri hazırlamaya başlamadan önce patatesleri haşlanmaya koyalım... Haşlanan patatesleri ezip, mink doğradığımız soğan, salça, tuz vebaharatlarla beraber az miktada sıvı yağda çevirerek pişirelim (dibinin tutmaması için içine bir miktar kaynar su ilave etmenizi öneririm)... Krep için yazılan malzemeleri karıştıralım ve yoğun dokulu sıvı bir karışım hazırlayalım... Teflon bir tavaya sadece ilk sefer için sıvıyağ koyalım... Ve kızan tavaya her seferinde 1- 1,5 kepçe bu karışımdan koyup tavayı elimizde döndürerek karışımın tavanın tüm zeminine yayılmasını sağlayalım.... Görüntüsü resimdeki gibi olunca -üzerinde gözler olunca :)- dikkatlice spatula ile ters çevirelim -havaya atmanız önerilmez :))- ve diğer kısmını da pişirip tavadan alalım, işlemleri her krep için tekrar edelim... Ocaktn aldığımız krebin içine patatesli harçtan bir miktar alıp yayalım, rulo yapalım, sıcak servis edelim...Afiyetle yiyelim... :)
Canım, krep nefis görünüyor, ellerine sağlık:).
YanıtlaSilBen de hep tam buğday unuyla yaparım krebi, daha lezzetli geliyor bana..
Sevdiklerinle beraber geçecek, sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yıl dilerim:).
Sevgiler...
aslı
Sevgili Aslı çok teşekkür ederim, senin de ellerine sağlık, tam buğday unu daha sağlıklı gerçekten de... içten sevgilerimi gönderiyorum, iyi seneler...
YanıtlaSilellerinize saglik nefis görünüyor
YanıtlaSilseviler
tatlilar gülcandan
Guzel bir tarif. tebrik ederim.
YanıtlaSilharika bir tarifmis. tebrikler.
YanıtlaSil