1 paket milföy hamuru
1/2 bardak krem peynir veya labne peyniri veya istediğiniz bir peynir türü
1/2 bardak ıspanak püresi (50 gr) (haşlanmadan robotta kıyılarak elde edilecek)
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Haşlanmış 3-4 patates
Tatlandırmak için tuz
İstenilen baharatlar
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Ispanağı, peyniri, patatesi, baharatları tuzu ve sıvıyağı mutfakta robotuna alalım ve homojen bir karışım elde edene dek karıştıralım/kıyalım… Elde ettiğimiz karışımdan cevizden biraz daha büyük parçalar alalım... Milföy hamurlarımızın ortasına hazırladığımız baharatlı patatesli hamurdan sürüp üstüne bıçakla çizikler attığımız ikinci milföy katını hafif çatı biçimi vererek koyalım...Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım, afiyetle yiyelim :)
Harika, tatlı sevmeyen olarak bu link cennet, mahlepli simit favorilerimdendir, bu börek de harika görünüyor, deneyeceğim. Eline sağlık, afiyet olsun. '008 güzellikler getirsin
YanıtlaSilSevgiyle ka
slm
YanıtlaSilgerçekten klube olmuş
ellerine sağlık cnm
sevgiler
ne hos bir goruntu,aklina saglik Safran!
YanıtlaSilellerine sağlık...yaratıcılık böyle birşey olsa gerek..sevgiler
YanıtlaSilGuzel bir tarif. tebrik ederim.
YanıtlaSilharika bir tarifmis. tebrikler.
YanıtlaSil