Malzemeler
2.5 su bardağı un
1/2 paket kuru maya
4 yemek kasigi zeytinyagi
1.5 yemek kasigi toz seker
1/2 su bardagi ılık süt+ 1/2 su bardağı ılık su
1/2 tatlı kaşığı tuz
Iç Harcı:
100 gr labne peyniri veya pinar beyaz
1 su bardağı beyaz peynir (bunları karıştırıyoruz)
Üstü için:
1 yumurta sarisi
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatli kasigi toz seker
Kenarları için:
1/2 demet maydonoz (kiyilmis)
1 su bardaği kasar rendesi
Yapılışı
Hamur için malzemeleri karistirip 30 dakika mayalanması icin üstü kapali olarak bekletiyoruz. Bu esnada fırını da 170 dereceye ısıtalım. Kabaran hamurdan 13-14 beze elde edip yuvarlayıp yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.. Üstüne yumurta sarısı+şeker+yağ karışımını sürüp fırına gönderelim.. Üzeri nar gibi kızarınca çıkartıp soğumasını bekledikten sonra enlemesine kesip icine peynir karışımı sürüp cevresinede taşacak şekilde sürüp isteğe göre maydonaza veya kaşar rendesine batıralım ve yapışmasını sağlayalım.. Hazır olan sakallıları afiyetle yiyelim...:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder